(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Tatran řezy

Potřebné ingredience
Piškot: 4 vejce, 120 g pískového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, Sněhové bezé: 6 bílků, 330 g moučkového cukru, 1 lžíce octa, 2 lžičky solamylu, meruňkový džem (nejlépe i s kousky ovoce), 500 ml smetany na šlehání, 2 ztužovače do šlehačky, meruňkový kopot (půlené plody), .
Postup přípravy
Ze základních ingrediencí udělejte piškotový plát. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu, do kterého zašleháme moučkový cukr. Jakmile pěna zhoustne, zašlehejte do ní ocet a pak solamyl. Hustý sníh rozetřete na stejně velký plech (rozměry piškotu) vyložený pečícím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 160°C. Jakmile se na povrchu vytvoří krusta, která začne zlátnout, teplotu snižte na 100°C a bezé už jen dosoušejte. Nevysušte, uvnitř musí zůstat vláčné! Po vychladnutí potřete piškotový plát zavařeninou, přiklopte obráceným plátem bezé (nerovnou stranou dospod) a opatrně přitlačte. Vše nechte v chladu odpočinout, aby základ zvláčněl. Nakrájejte na kostky 5 x 5 cm, na každou vykružte šlehačkou dvojité kolečko a doprostřed posaďte polovinu meruňky.
Zdroj : časopis .
Zdroj : časopis .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

sirdna
(upraveno)
19. 5. 2010, 17:25


























nahlásit
tetrisss
(upraveno)
9. 5. 2010, 11:54
Mnam, musi to byt dobrota.

nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
9. 5. 2010, 11:22





nahlásit